Online Zin op zondag | Fatih De Vos

U bent hier

Home > Online Zin op zondag | Fatih De Vos

Wanneer

zo, 25/10/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-10-25 10:00:002020-10-25 12:00:00GMT+01:00Online Zin op zondag | Fatih De VosIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 6.00
Reductieprijs - 4.50
Sociale prijs - 3.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.20

Code: 20CF8811

Inschrijven kan tot 24/10 2020


Fatih De Vos heeft veel naamkaartjes. Hij is socioloog, rapper, jeugdconsulent en Gentenaar met een migratieachtergrond. Een kind van de Rabottorens. Hij is actief bij het Gentse rapperscollectief 'Rauw en Onbesproken', bekend van de songs 'negenduust'.


Zijn voornaam appelleert aan zijn Turkse roots. Fatih omschrijft zijn vader als een traditionele conservatieve Turk en zijn moeder als een traditionele Vlaamse. Die mix aan culturen leidde tot een identiteitscrisis. “Tegenwoordig is het geen uitzondering meer om tussen twee culturen op te groeien, iedereen doet het met elkaar. Dat is positief, ik vind dat de max. Maar in die tijd had ik geen stabiele gezinssituatie, dat maakte het moeilijker.” Hij ziet zichzelf als “een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen”.. Hij kroop in zijn pen en schreef erover. Over hoe weinig evident het is om in die mini-samenleving op te groeien met enerzijds zo veel verschillende verwachtingen en tegelijk zo verlammend weinig.


Vanuit een kwetsbare positie en met een zware rugzak ontgroeide Fatih de statistieken. De rapper werd socioloog en combineerde zijn passies. “Ik praat niet over big booties, of poen pakken. Ik probeer de maatschappij in mijn gedichten te vatten in de taal van het beton, ’t echte harde harde leven. Soms geven, soms nemen, soms lachen, soms wenen.”

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.