OpenTechTalks | Asterisk en FreePBX

U bent hier

Home > OpenTechTalks | Asterisk en FreePBX

Wanneer

ma, 28/01/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-01-28 19:00:002019-01-28 21:30:00GMT+01:00OpenTechTalks | Asterisk en FreePBXMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19DM6299

Asterisk is een krachtig opensourcetelefonieplatform waarmee je eenvoudig en snel een eigen telefooncentrale (PBX) kan opzetten. De hele bundel van software is vrij beschikbaar onder de GPL-licentie en kan geïnstalleerd worden op kleine en goedkope mini-computers zoals de Raspberry Pi. Zoals je van een telefooncentrale mag verwachten, biedt Asterisk de mogelijkheid om telefoontoestellen te verbinden met elkaar, met externe netwerken (PSTN) en met VoIP-diensten. We demonstreren een werkende Asterisk-installatie op een Rasperry Pi, waarbij we zowel SIP-clients ('softphones') gebruiken als fysieke (analoge) telefoontoestellen. Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-basiskennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.
 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in lokaal Vos - verdieping -1

Partners

Bibliotheek De Krook
Digitaal.Talent@Gent

Over de begeleiding

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.