OpenTechTalks | Fotobeheer met Darktable

U bent hier

Home > OpenTechTalks | Fotobeheer met Darktable

Wanneer

wo, 18/12/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-12-18 19:00:002019-12-18 21:30:00GMT+01:00OpenTechTalks | Fotobeheer met DarktableMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19DM7323

Darktable is een opensourceprogramma om de workflow van fotografen te optimaliseren. Je kunt je foto’s ermee beheren, ontwikkelen (RAW) en optimaliseren. Het is vergelijkbaar met Adobe Lightroom, maar het is vrije software die je gratis kunt gebruiken op Linux, macOS én Windows. Darktable kan een sterke lijst van kenmerken voorleggen: niet-destructieve fotobewerking, snel filteren en sorteren, tags toekennen, compatibiliteit met veel afbeeldingsformaten, full screen werken, uitgebreide exportmogelijkheden. Bovendien zijn er talloze modules voor Darktable om bewerkingen uit te voeren zoals selectieve kleuraanpassing, ruis verwijderen, perspectief aanpassen.

In deze OpenTechTalk leer je om te navigeren doorheen de interface, de bibliotheek te gebruiken, (basis)bewerkingen uit te voeren en bewerkte foto's te exporteren. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Neem je eigen laptop mee en installeer Darktable op voorhand.

Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-kennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos - verdieping -1.

Neem je eigen laptop mee en installeer Darktable op voorhand.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Kevin Vermassen is leerkracht in de 1e en 2e graad secundair onderwijs waar hij zijn liefde voor Linux, Open Source en PC's in de lessen ICT en STEM giet. Een aantal van zijn cursussen zijn beschikbaar via www.kevinvermassen.be.

Trefwoorden: Open, Source
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.