OpenTechTalks | Haal méér uit Chrome en Firefox

U bent hier

Home > OpenTechTalks | Haal méér uit Chrome en Firefox

Wanneer

ma, 25/02/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-02-25 19:00:002019-02-25 21:30:00GMT+01:00OpenTechTalks | Haal méér uit Chrome en FirefoxMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19DM6300

Via de browser gebruik je een groeiend aantal webdiensten of 'cloud applicaties'. Met lichte overdrijving zou je kunnen stellen dat de browser andere lokale software of programma's overbodig maakt, waaronder je e-mailprogramma, kalender, adresboek of kantoorsoftware. Voor je er erg in hebt, staan er voortdurend een heleboel tabbladen tegelijk open. Toch blijven veel verborgen functies en handigheden van je browser onderbenut. In deze demo lichten we de functies uit van populaire opensourcebrowsers Chromium/Chrome (Google) en Firefox (Mozilla). Je leert deze browsers vlotter te bedienen en beter naar je hand te zetten via maatwerk met extensies en add-ons. We bekijken natuurlijk ook privacy-aspecten (wachtwoordbeheer, incognitomodus, cookies ...) en synchronisatiemogelijkheden.Ten slotte zoomen we kort in op de technische onderbouw van deze browsers (rendering engine, UI, API) en op de nieuwste webtechnieken (HTML5/CSS3, PWA's), want het web maakt natuurlijk een uiterst snelle en boeiende evolutie door. Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-basiskennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.

Partners

Bibliotheek De Krook
Digitaal.Talent@Gent

Over de begeleiding

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Trefwoorden: Open, Source
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.