Paarse Zetel in De Krook | Arnon Grunberg | Online streaming

U bent hier

Home > Paarse Zetel in De Krook | Arnon Grunberg | Online streaming

Griet Pauwels interviewt schrijver Arnon Grunberg

Wanneer

do, 12/11/2020 - 12:30 - 13:15
Voeg toe aan kalender2020-11-12 12:30:002020-11-12 13:15:00GMT+01:00Paarse Zetel in De Krook | Arnon Grunberg | Online streamingIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20CF8957

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor info en inschrijvingen.

De spraakmakende Nederlandse auteur Arnon Grunberg woont in New York, maar vertoeft gelukkig ook af en toe in onze contreien. Op 12 november 2020 bezoekt hij Gent voor een Paarse Zetel-gesprek met Griet Pauwels.

Grunberg is van veel markten thuis: hij is schrijver, columnist, journalist, essayist en acteur en reist de hele wereld rond, waar hij zich schijnbaar onvermoeibaar laat onderdompelen in ongekende werelden. Nu eens logeert hij bij de strijdkrachten in Afghanistan, dan weer in een psychiatrische inrichting; hij volgt een circusopleiding, laat zich uitnodigen door Nederlandse vakantiegangers of laat zijn hersenactiviteiten registreren tijdens het schrijfproces. 

Zijn moeder overleefde de Holocaust, zijn vader leefde ondergedoken – het thema van zijn Joodse afkomst en zijn verhouding tot de joodse religie duikt regelmatig op in zijn werk, dat door de jaren heen meermaals bekroond werd. Hij won (met twee verschillende boeken!) verschillende Debuutprijzen, en voor zijn roman Tirza kreeg hij niet alleen de Libris Literatuurprijs, maar ook de Gouden Uil en de KANTL-prijs. Zijn recentste boek, Bezette gebieden, verscheen begin 2020. Hij stelde ook de bundel Bij ons in Auschwitz samen, een bloemlezing van belangwekkende getuigenissen van Auschwitz-overlevers.

Praktische info

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).
Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.