Paarse Zetel in De Krook | Margot Vanderstraeten

U bent hier

Home > Paarse Zetel in De Krook | Margot Vanderstraeten

Griet Pauwels interviewt schrijfster Margot Vanderstraeten

Wanneer

do, 20/02/2020 - 12:30 - 13:15
Voeg toe aan kalender2020-02-20 12:30:002020-02-20 13:15:00GMT+01:00Paarse Zetel in De Krook | Margot VanderstraetenMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20CF7582

De Vlaamse schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten (°1967) schrijft onder meer romans, interviewboeken en columns. Samen met fotograaf Stephan Vanfleteren publiceerde ze in 2008 het boek Schrijvers gaan niet dood, een bundeling van interviews met schrijvers die Vanderstraeten maakte voor De Morgen. 

Haar boek Mazzel tov, een‘non-fictieve roman’ over haar leven als au pair in een Joodse familie in Antwerpen, stond bijna een jaar lang in de bestsellerlijsten en werd ook bekroond met de E. du Perron-prijs. Haar recentste publicatie is Het zusje van de buurvrouw, een novelle over anorexia in het teken van de Te Gek!?-campagne.

Bibliotheek De Krook ontvangt een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren voor dit interview.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Griet Pauwels is leerkracht woord aan de Academie de Kunstbrug Gent.
Daarnaast organiseert en presenteert zij sinds 1985 literaire evenementen en interviews met nederlandstalige auteurs en actoren uit de culturele wereld, waaronder de reeds achttien jaar bestaande middaggesprekken ‘De Paarse Zetel’ een samenwerking met de Stedelijke Openbare Bibliotheek van de Stad Gent.
Verder waren er presentaties en interviews voor o.m. de VRT, het Designmuseum Gent, de vzw Het betere boek, Rotary, Comeet, Gynaika, Humanistisch Vrijzinnig verbond,…

Trefwoorden: Gentleest
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.