PostXFilm | Barry Lyndon

U bent hier

Home > PostXFilm | Barry Lyndon

Tovenaars met licht: Kubrick en Alcott

Wanneer

za, 19/10/2019 - 20:30 - 23:45
Voeg toe aan kalender2019-10-19 20:30:002019-10-19 23:45:00GMT+01:00PostXFilm | Barry LyndonVan Goethemstraat 33 9820 Merelbeke

Waar

PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19DM7338

Het thema van de nieuwe filmreeks van filmclub PostXFilm is Tovenaars met licht. In het maakproces van een film speelt de cameraman of -vrouw – de director of photography (DoP) – vaak een even belangrijke rol als de regisseur. De DoP is verantwoordelijk voor de visuele vertaling van een scenario of van de visie van de regisseur en bepaalt in grote mate de look-and-feel van een film. Behalve cameravoering is licht één van de belangrijkste aspecten waarmee de director of photography zich bezighoudt. In de najaarsprogrammatie van PostXFilm kiezen we zes meesterwerken uit de filmgeschiedenis waarin licht als artistiek middel op een bijzondere manier is ingezet (www.postx.be). Elke film wordt voorafgegaan door een introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX.

Praktische info

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor elke avond kan je een apart filmticket kopen: € 5/ticket. Dit kan ter plaatse worden betaald.

Partners

PostX

Over de begeleiding

Tim Deschaumes is stafmedewerker ICT, mediawijsheid en film bij Vormingplus. Als cinefiel verdiept hij zich vooral in filmesthetiek en filmgeschiedenis, met focus op 'art cinema' en Japanse cinema. Hij geeft ook filmintroducties en -lezingen bij de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, Cofib en PostX. Hij schrijft over film in De Geus en photogenie.be. Binnenkort brengt hij samen met Ive Verdoodt een website uit met teksten, stills en fragmenten over (on)bekende filmparels.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.