PostXFilm | Maboroshi

U bent hier

Home > PostXFilm | Maboroshi

Tovenaars met licht: Hirokazu Kore-eda

Wanneer

za, 02/11/2019 - 20:30 - 22:30
Voeg toe aan kalender2019-11-02 20:30:002019-11-02 22:30:00GMT+01:00PostXFilm | MaboroshiVan Goethemstraat 33 9820 Merelbeke

Waar

PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19DM7339

Maborosi’ is a Japanese film of astonishing beauty and sadness, the story of a woman whose happiness is destroyed in an instant by an event that seems to have no reason. (Roger Ebert)


Yumiko en Ikuo hebben een innige en speelse relatie, een lieve zoon en een goed huwelijk. Tot op een dag de politie voor de deur staat met onbegrijpelijk nieuws: Ikuo besliste om dit leven te verlaten. Yumiko blijft achter als een in het zwart geklede schim, losgekoppeld van de wereld. Enkele jaren later huwt ze opnieuw, zoekend naar connectie met de levenden. De originele titel van het speelfilmdebuut van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda luidt Maboroshi no hikari, wat zoveel betekent als ‘lokkend licht’. Daarmee verwijst hij onder andere naar de spaarzame en bloedmooie wijze waarop director of photography Masao Nakabori de vertrekken belicht waarin Yumiko zich bevindt, tastend naar inzicht en zin. Samen met Kore-eda zorgt hij voor gestileerde composities van verstilde schoonheid. De film kreeg de prijs voor Best Cinematography op het Filmfestival van Venetië. De film wordt voorafgegaan door een introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX.

Praktische info

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor elke avond kan je een apart filmticket kopen: € 5/ticket. Dit kan ter plaatse worden betaald (www.postx.be).

Partners

PostX

Over de begeleiding

Tim Deschaumes is stafmedewerker ICT, mediawijsheid en film bij Vormingplus. Als cinefiel verdiept hij zich vooral in filmesthetiek en filmgeschiedenis, met focus op 'art cinema' en Japanse cinema. Hij geeft ook filmintroducties en -lezingen bij de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, Cofib en PostX. Hij schrijft over film in De Geus en photogenie.be. Binnenkort brengt hij samen met Ive Verdoodt een website uit met teksten, stills en fragmenten over (on)bekende filmparels.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.