PostXFilm | McCabe & Mrs. Miller

U bent hier

Home > PostXFilm | McCabe & Mrs. Miller

Robert Altman

Wanneer

za, 11/01/2020 - 20:30 - 22:30
Voeg toe aan kalender2020-01-11 20:30:002020-01-11 22:30:00GMT+01:00PostXFilm | McCabe & Mrs. MillerVan Goethemstraat 33 9820 Merelbeke

Waar

PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 20DM7834

De Lumière-broers toonden met Bataille de boule de neige (1896) vanaf het begin van de filmgeschiedenis hoe fotogeniek sneeuw kan zijn. Vele regisseurs gebruikten die kwaliteit om contrastrijke composities te creëren of heftige emoties uit te drukken. Chaplin wist met The Gold Rush uit een meedogenloze sneeuwstorm hilarische situaties te puren. Doorgaans zijn sneeuwfilms donkerder: personages raken omringd of bedolven, worden één met de sneeuw (McCabe & Mrs Miller, The Ascent). Soms is sneeuw een metafoor die gevoelens van melancholie (The Dead) of wrok (Winter Sleep) zinnebeeldt. Al deze films tonen hoe de creatieve mise-en-scène van sneeuw tot unieke kijkervaringen leidt.

De film wordt voorafgegaan door een introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX.

Praktische info

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor elke avond kan je een apart filmticket kopen: € 5/ticket. Dit kan ter plaatse worden betaald (www.postx.be).

Partners

PostX

Over de begeleiding

Tim Deschaumes is stafmedewerker ICT, mediawijsheid en film bij Vormingplus. Als cinefiel verdiept hij zich vooral in filmesthetiek en filmgeschiedenis, met focus op 'art cinema' en Japanse cinema. Hij geeft ook filmintroducties en -lezingen bij de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, Cofib en PostX. Hij schrijft over film in De Geus en photogenie.be. Binnenkort brengt hij samen met Ive Verdoodt een website uit met teksten, stills en fragmenten over (on)bekende filmparels.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.