Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Dag van de Filosofie

Dag van de Filosofie is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt tijdens de Maand van de Filosofie in april. In een gevarieerd programma van lezingen, stand-up filosofie, debat, interview, film, workshops en socratisch gesprek worden fundamentele vragen onder de aandacht g

SamenLezen

Lees of luister naar een kortverhaal of een gedicht. Praat erover in groep.
Beleef het gezelschap en ontdek mooie woorden.

Kerk in het midden

Vlaanderen telt zes monumentale kathedralen, 1800 parochiekerken (waarvan ongeveer een derde beschermd is) en ongeveer 1200 kloostergebouwen. Veel dorpen en wijken zijn gegroeid rond de parochiekerk. De kerk was de plek voor samenkomst en de centrale ontmoetingsplek van een dorp, wijk of stad.

Digistaties

Van Spotfiy tot Skype, van Facebook tot Google Drive: dankzij de korte, smaakmakende 'Digistaties' verwerf je inzicht in digitale trends en loop je nooit meer verloren in Computerland.

Activiteiten voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger in een vereniging? Dan hebben we ook voor jou een boeiend aanbod. 

Taalcarrousel

Taalcarrousel is een intercultureel praatcafé waarbij talen worden uitgewisseld. Afwisselend spreek je Nederlands en de taal die je aan het leren bent. Dit project is een samenwerking met PCVO Het Perspectief.

Ontmoetingsgroepen

In een ontmoetingsgroep kom je op regelmatige basis samen met anderen om te luisteren naar deskundige sprekers, te praten over maatschappelijke thema's, een tentoonstelling te bezoeken en nog veel meer. Kennismaken en je horizon verbreden staan centraal.

Dzjambo

Bij Dzjambo geven Gentenaars anderstalige nieuwkomers een warm welkom. Een keer per maand komen we met de hele groep samen om met elkaar te praten en stellen we het maandelijks programma van activiteiten voor. 

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.