Projecten

Home > Projecten

Dag van de Filosofie

Op zaterdag 25 maart 2017 vindt de jaarlijkse Dag van de Filosofie plaats in Gent. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en jonge denkers buigen zich over het thema Rust & Onrust.

Huiskamergesprekken over migratie en diversiteit

In gesprekken op de werkvloer, in je vereniging of tussen buren... Sinds de vluchtelingencrisis wordt er regelmatig gediscussieerd over oorzaken en gevolgen van de vluchtelingenstromen. Mensen hebben heel wat vragen bij de aankomst van vluchtelingen en nieuwe migranten. 

De kerk in het midden

Vlaanderen telt zes monumentale kathedralen, 1800 parochiekerken (waarvan ongeveer een derde beschermd is) en ongeveer 1200 kloostergebouwen. Veel dorpen en wijken zijn gegroeid rond de parochiekerk. De kerk was de plek voor samenkomst en de centrale ontmoetingsplek van een dorp, wijk of stad.

Eetbaar Meetjesland

Heb jij interesse om voeding rechtstreeks bij de boer te kopen?

Wil je weten waar je eten vandaan komt en wie de ingrediënten met veel zorg gekweekt heeft?

Digistaties

Van Spotfiy tot Skype, van Facebook tot Google Drive: dankzij de korte, smaakmakende 'Digistaties' verwerf je inzicht in digitale trends en loop je nooit meer verloren in Computerland.

Vrijwilligersacademie Oost-Vlaanderen

De Vrijwilligersacademie is er voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor allerlei verenigingen, vzw's, OCMW's, lokale adviesraden, buurtwerkingen, parochies, sportclubs, ... en die zich graag willen bijscholen om hun taken nog beter uit te voeren.

Taalcarrousel

Taalcarrousel is een intercultureel praatcafé waarbij talen worden uitgewisseld. Afwisselend spreek je Nederlands en de taal die je aan het leren bent. Dit project is een samenwerking met PCVO Het Perspectief.

Ontmoetingsgroepen

In een ontmoetingsgroep kom je op regelmatige basis samen met anderen om te luisteren naar deskundige sprekers, te praten over maatschappelijke thema's, een tentoonstelling te bezoeken en nog veel meer. Kennismaken en je horizon verbreden staan centraal.

Repair Café

Wat doe je met een stoel met een kapotte poot? Met een broodrooster die het niet meer doet? Met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien?

Dzjambo

Bij Dzjambo geven Gentenaars anderstalige nieuwkomers een warm welkom. Een keer per maand komen we met de hele groep samen om met elkaar te praten en stellen we het maandelijks programma van activiteiten voor. Op het programma staat  o.a. Bulgaars koken, een bezoek aan Volvo of een wandeling in de stad of de natuur. Deelnemen aan Dzjambo is voor iedere deelnemer een ontdekkingstocht. Op een ongedwongen manier leren we elkaars cultuur kennen, wordt er Nederlands verworven en onthult Gent zijn culturele en maatschappelijke leven. Heb je zin om nieuwe Gentenaars uit andere culturen op een spontane manier te leren kennen? Dan ben je van harte welkom in onze interculturele ontmoetingsgroep. Een verslag van alle Dzjambo-activiteiten van het voorbije jaar met foto's vind je op www.dzjambo.be.

Pagina's

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu. 

Goed om weten (nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.