Quotes | Ivan Ollevier - Het gekroonde eiland

U bent hier

Home > Quotes | Ivan Ollevier - Het gekroonde eiland

Tina De Gendt interviewt Ivan Ollevier

Wanneer

do, 23/05/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-05-23 19:30:002019-05-23 21:00:00GMT+01:00Quotes | Ivan Ollevier - Het gekroonde eilandMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19AS5694

Ivan Ollevier volgde de Brexitsaga vanaf de eerste rij. Vanuit Londen bracht hij wekenlang verslag uit voor het televisiejournaal van de VRT. Hij sprak er met politici, en vooral ook met gewone Britten. Het gekroonde eiland is het verhaal van het tragische huwelijk tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Wat dreef de partners uiteen? Of was het huwelijk misschien a priori gedoemd te mislukken? Hoe regelen we de scheiding? Op die vragen zoekt Ivan Ollevier een antwoord in de recente geschiedenis. Hij schetst de toenadering en later het uiteengroeien tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal: De Blauwe Vogel (verdieping: -1).

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Ivan Ollevier is journalist bij de VRT-nieuwsdienst, waar hij sinds eind jaren 90 het Verenigd Koninkrijk volgt.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.