Quotes | Jonas Slaats - Religie herzien

U bent hier

Home > Quotes | Jonas Slaats - Religie herzien

Voorbij het wij-zij-denken van seculier versus religieus

Wanneer

do, 19/11/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-11-19 19:30:002020-11-19 21:00:00GMT+01:00Quotes | Jonas Slaats - Religie herzienMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS8751

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming.

Jonas Slaats, filosoof-antropoloog-theoloog en schrijver, maakt er zijn missie van om ons te doen nadenken over religie en hoe we ernaar kijken. In Religie herzien neemt hij 7 mythes over religie onder de loep. Zo gaan we er vaak vanuit dat religie zich in de eerste plaats op geloof baseert, dat religie op gespannen voet staat met wetenschap en dat er zonder religies veel minder geweld zou zijn. Het enige probleem is dat dergelijke veronderstellingen over het algemeen niet kloppen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit verschillende tradities toont Jonas Slaats aan wat er precies schort aan deze misverstanden en hoe ze het samenleven in een geglobaliseerde wereld onnodig bemoeilijken.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in lokaal De Blauwe Vogel (Verdieping -1)

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Jonas Slaats is filosoof, theoloog, antropoloog. Als schrijver en sociaal activist beweegt hij zich steeds op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek.

Trefwoorden: Agendabibdekrook, Quotes
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.