Quotes | Khalid Benhaddou - Leven met God en de verlichting

U bent hier

Home > Quotes | Khalid Benhaddou - Leven met God en de verlichting

Tina De Gendt interviewt Khalid Benhaddou

Wanneer

do, 28/11/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-11-28 19:30:002019-11-28 21:00:00GMT+01:00Quotes | Khalid Benhaddou - Leven met God en de verlichtingMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19AS7133

Leven met God en de verlichting, gaat dat samen? In het publieke debat plaatsen sommigen principes uit de verlichting zoals scheiding van kerk en staat, vrijheid en gelijkheid als onverzoenbaar met religie. Atheïstisch moraalfilosoof Patrick Loobuyck en imam Khalid Benhaddou vinden elkaar in een samenlevingsmodel waarbij het wel mogelijk is om een plaats te geven aan ieders religieuze beleving binnen de grenzen van een samenleving die gestoeld is op principes van de verlichting. Sterker nog, deze principes zouden er net garant voor moeten staan dat iedereen de vrijheid heeft zijn leven in te vullen zoals hij of zij dat wil, dus ook religieuze mensen.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De Blauwe Vogel - verdieping -1

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

De heer Khalid Benhaddou is geboren en opgegroeid in Gent. Hij is imam in de moskee El Fath in Gent en coördinator van het Netwerk islamexperten dat in scholen de radicalisering van moslimjongeren moet tegengaan.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.