Quotes | Lieven De Marez - Ken je digitaal DNA

U bent hier

Home > Quotes | Lieven De Marez - Ken je digitaal DNA

Tina De Gendt interviewt Lieven De Marez

Wanneer

do, 21/03/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-03-21 19:30:002019-03-21 21:00:00GMT+01:00Quotes | Lieven De Marez - Ken je digitaal DNAMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19AS5693

Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We kunnen simpelweg niet meer zonder. Terwijl we het enorme plezier en het gemak van een leven vol apps ervaren, schieten we ondertussen ook gezamenlijk in paniek: worden we niet door die smartphones gedirigeerd? Kunnen we ze niet beter helemaal verbannen? Is het tijd voor een digitaal dieet? Met duidelijke metaforen en talrijke praktijkvoorbeelden geeft De Marez in het boek Ken je digitaal DNA inzicht in de manier waarop je afhankelijk bent van apps. Hij schetst verschillende gebruikersprofielen, die elk met hun eigen valkuilen worstelen en elk op een andere manier kunnen streven naar een evenwichtiger smartphonegebruik.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal: De Blauwe Vogel - verdieping: -1

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.