Quotes | Marleen Temmerman - Milady | Online streaming

U bent hier

Home > Quotes | Marleen Temmerman - Milady | Online streaming

Tina De Gendt interviewt Marleen Temmerman

Wanneer

do, 10/12/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-12-10 19:30:002020-12-10 21:00:00GMT+01:00Quotes | Marleen Temmerman - Milady | Online streamingIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS8952


Al lang voordat de #metoo trending werd, was Marleen Temmerman een voortrekker voor vrouwenrechten wereldwijd. In het boek Milady gaat ze samen met co-auteur journaliste Tine Maenhout op zoek naar waar vrouwenrechten nu echt over gaan. De verhalen van Marleen Temmerman, opgetekend in het opvangcentrum voor slachtoffers van geweld in Kenia, vormen de basis voor een zoektocht naar de historische en culturele wortels die aan de grondslag liggen van geweld tegen vrouwen. Aan de hand van gesprekken met experts wereldwijd willen ze ook het begrip "vrouwenrechten" scherper te stellen. Het resultaat van hun zoektocht is een boeiend samengaan van verhalen, stemmen en tegenstemmen, meningen en discours over de vele verschillende facetten van vrouwenrechten wereldwijd.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook
Vredeshuis

Over de begeleiding

Marleen Temmerman is een voortrekker voor vrouwenrechten wereldwijd. Ze was de eerste vrouwelijke Belgische professor Gynaecologie en jarenlang Diensthoofd Gynaecologie- Verloskunde UZGent. Ze verwierf bekendheid bij het brede publiek in de periode dat ze politiek actief was. Zo was ze ondermeer voorzitter van de Senaat Commissie Buitenlanse Zaken, en fractieleider van de SPa. Ze verliet de actieve politiek voor een internationale carrière binnen de Wereldgezondheidsorganisatie, waarbij ze vrouwenrechten op de agenda van de VN zette.
Momenteel is Marleen Temmerman aan de slag als Diensthoofd Gynaecologie- Verloskunde van de Aga Khan University in Kenia en leidinggevende aan het Oost-Afrikaanse Aga Khan-netwerk voor vrouwengezondheid en onderzoek.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Trefwoorden: Agendabibdekrook, Quotes
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.