Quotes | Orhan Agirdag - Onderwijs in een gekleurde samenleving | Online Zoom

U bent hier

Home > Quotes | Orhan Agirdag - Onderwijs in een gekleurde samenleving | Online Zoom

Tina De Gendt interviewt Orhan Agirdag

Wanneer

do, 21/01/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-01-21 19:30:002021-01-21 21:00:00GMT+01:00Quotes | Orhan Agirdag - Onderwijs in een gekleurde samenleving | Online ZoomIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 21AS9251

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Daar bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Het blijkt ook uit de vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Maar hoe moeten ouders, scholen, leraars of ondersteuners dit aanpakken? Daar bestaan nog heel wat misverstanden over. In het boek "Onderwijs in een gekleurde samenleving" brengt Orhan Agirdag een sterk wetenschappelijk onderbouwd verhaal over hedendaagse uitdagingen in het onderwijs. Maar hij inspireert ons ook met gefundeerde praktijkvoorbeelden.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Orhan Agirdag (Ağırdağ) is professor (hoofddocent) in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de nationale Curriculumcommissie in Nederland. Voordien was hij een Fulbright Fellow aan de UCLA. Samen met zijn onderzoeksteam bestudeert hij maatschappelijke thema's in het onderwijs, met specifieke aandacht voor de lerarenopleiding, meertaligheid en digitalisering.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.