Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blender

U bent hier

Home > Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blender

Tina De Gendt interviewt Piet Hoebeke

Wanneer

do, 18/03/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-03-18 19:30:002021-03-18 21:00:00GMT+01:00Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blenderMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9199

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming.

Onze seksuele identiteit is geweldig complex. Om te verduidelijken hoe gender werkt, hanteert prof. urologie Piet Hoebeke (UZ Gent) een pientere metafoor: de Genderblender. Stel je voor dat alle elementen van de seksuele identiteit zich als schuifknoppen op een mengpaneel bevinden. Die kunnen aan de uiteinden staan (100% mannelijk of vrouwelijk), maar meestal staan ze ergens tussen de twee polen. Hij houdt in het boek ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding, want het klassieke beeld van mannen en vrouwen is volgens hem dringend aan een update toe.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De Blauwe Vogel - verdieping -1.
Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Prof. dr. Piet Hoebeke werkt als uroloog aan het UZ Gent. Hij is voorzitter vakgroep Uro-Gynaecologie en is decaan van de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.