Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blender | Online streaming via Zoom

U bent hier

Home > Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blender | Online streaming via Zoom

Tina De Gendt interviewt Piet Hoebeke

Wanneer

do, 18/03/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-03-18 19:30:002021-03-18 21:00:00GMT+01:00Quotes | Piet Hoebeke - Gender in de blender | Online streaming via ZoomIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 21AS9210.0

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen) Klik hier voor info en inschrijvingen

Onze seksuele identiteit is geweldig complex. Om te verduidelijken hoe gender werkt, hanteert prof. urologie Piet Hoebeke (UZ Gent) een pientere metafoor: de Genderblender. Stel je voor dat alle elementen van de seksuele identiteit zich als schuifknoppen op een mengpaneel bevinden. Die kunnen aan de uiteinden staan (100% mannelijk of vrouwelijk), maar meestal staan ze ergens tussen de twee polen. Hij houdt in het boek ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding, want het klassieke beeld van mannen en vrouwen is volgens hem dringend aan een update toe.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Praktische info

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).
Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Prof. dr. Piet Hoebeke werkt als uroloog aan het UZ Gent. Hij is voorzitter vakgroep Uro-Gynaecologie en is decaan van de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.