Quotes | Stefan Blommaert - De eeuw van Xi

U bent hier

Home > Quotes | Stefan Blommaert - De eeuw van Xi

Tina De Gendt interviewt Stefan Blommaert

Wanneer

do, 24/09/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-09-24 19:30:002020-09-24 21:00:00GMT+01:00Quotes | Stefan Blommaert - De eeuw van XiMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 20AS8564

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming.

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: we zien hen als communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. In de eeuw van Xi gaat Stefan Blommaert in op deze kritiek en toont hij aan dat de stijgende welvaart in China inderdaad hand in hand gaat met een daling van de politieke en religieuze vrijheid.


In zijn boek toont Stefan Blommaert ons ook het perspectief van de Chinese leiders zelf. China is immers vastberaden om weer aan te knopen bij de grandeur die het in de loop van zijn lange geschiedenis verwierf. De toekomstvisie van China gaat veel verder dan het verkopen van hightech. Het land wil een militaire grootmacht worden én koploper in de ruimte. Het wil zijn politieke en culturele invloed wereldwijd doen gelden.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 


De bibliotheek maakte een leeslijst over China.

Praktische info

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De Blauwe Vogel - verdieping -1. Enkel en alleen te bereiken via Platteberg 11.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.