Rondleiding tentoonstelling Wonen in diversiteit

U bent hier

Home > Rondleiding tentoonstelling Wonen in diversiteit

Wanneer

za, 27/10/2018 - 10:30 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-10-27 08:30:002018-10-27 10:00:00UTCRondleiding tentoonstelling Wonen in diversiteitMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 18AS6047

De tentoonstelling Wonen in diversiteit grijpt de asielcrisis aan om het bredere woningvraagstuk in de stad te herdenken. In plaats van de asielcrisis als een verliesverhaal voor de stad te beschouwen, wordt er op zoek gegaan naar innovatieve woonvormen die uitnodigen tot wonen in diversiteit en zo de stad een nieuwe impuls geven. Vandaag zien we immers dat migranten vaak geïsoleerd leven van de samenleving waarin ze zijn terechtgekomen, zowel tijdens als na hun asielprocedure. Als collectief van architecten met een sociale missie gelooft HEIM in de kracht van architectuur om maatschappelijke vraagstukken open te trekken en te verbeelden. Ze onderzoeken hoe een permanente en flexibele structuur voor tijdelijke woonvormen kan ontwikkeld worden. Door deze innovatieve woonvormen te injecteren met ruimtes voor werken en ontmoeten, worden ze belangrijke hefbomen voor integratie. Tegelijkertijd kunnen ze uitgroeien tot ruimtes die een nieuwe collectiviteit mogelijk maken. Zo ontstaat er een win-winsituatie voor zowel de nieuwkomer als voor de stad.

Tijdens de rondleiding lichten de makers hun visie op wonen in diversiteit toe en hoe de interactie tussen architectuur, middenveld en beleid hierin een bijdrage kan leveren.

Praktische info

De plaats van afspraak is aan de infopanelen van de tentoonstelling (gelijkvloers).

Partners

Bibliotheek De Krook
HEIM-collectief
UGent
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Endeavour
UAntwerpen
De Stadsacademie
Stadsbouwmeester Gent
CESSMIR
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.