SamenLezen van literatuur

U bent hier

Home > SamenLezen van literatuur

In het kader van: Kintsugi met woorden

Wanneer

do, 20/12/2018 - 15:30 - 16:30
Voeg toe aan kalender2018-12-20 15:30:002018-12-20 16:30:00GMT+01:00SamenLezen van literatuurL. Pasteurlaan 2 9000 Gent

Waar

KASK - School of Arts
L. Pasteurlaan 2
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 18CF6654

Kintsugi met woorden 

Kintsugi is een Japanse kunstvorm voor herstellingen van porselein of keramiek. Doorgaans proberen we scherven zo onzichtbaar mogelijk te lijmen. Bij kintsugi gebeurt net het omgekeerde: de scherven worden met een goud- of zilverkleurige pasta erg zichtbaar weer aan elkaar gelijmd en vormen op die manier een eenvoudige maar mooie decoratie. Op die manier worden de breuk en reparatie een onderdeel van de geschiedenis van een object, de breuk wordt niet langer verhuld, maar maakt de essentie uit van de schoonheid. 

Open Einde, Vormingplus Gent-Eeklo en Studium Generale organiseren een middag waarbij filosofie, literatuur en poëzie worden benaderd als kintsugi,  als een manier waarbij vanuit de schoonheid van de woorden wordt gezocht naar een beter begrijpen van de breuken, het verlies en de rouw die ze beschrijven.


SamenLezen van literatuur

SamenLezen is geen leesgroep als een ander! Iemand leest hardop een verhaal voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan over onze leesbeleving. Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? De tekst fungeert als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen verrijk je je lezing van het verhaal. Samen lezen is verbindend en plezierig, je ontmoet nieuwe inzichten en proeft van rijke verhalen. 
 

Partners

Studium Generale HoGent
KASK - School of Arts

Over de begeleiding

Trefwoorden: Kintsugi
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.