SamenLezen van poëzie + auteursontmoeting met Paul Demets

U bent hier

Home > SamenLezen van poëzie + auteursontmoeting met Paul Demets

In het kader van: Kintsugi met woorden

Wanneer

do, 20/12/2018 - 17:00 - 18:00
Voeg toe aan kalender2018-12-20 17:00:002018-12-20 18:00:00GMT+01:00SamenLezen van poëzie + auteursontmoeting met Paul DemetsL. Pasteurlaan 2 9000 Gent

Waar

KASK - School of Arts
L. Pasteurlaan 2
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 18CF6655

Kintsugi met woorden 

Kintsugi is een Japanse kunstvorm voor herstellingen van porselein of keramiek. Doorgaans proberen we scherven zo onzichtbaar mogelijk te lijmen. Bij kintsugi gebeurt net het omgekeerde: de scherven worden met een goud- of zilverkleurige pasta erg zichtbaar weer aan elkaar gelijmd en vormen op die manier een eenvoudige maar mooie decoratie. Op die manier worden de breuk en reparatie een onderdeel van de geschiedenis van een object, de breuk wordt niet langer verhuld, maar maakt de essentie uit van de schoonheid. 

Open Einde, Vormingplus Gent-Eeklo en Studium Generale organiseren een middag waarbij filosofie, literatuur en poëzie worden benaderd als kintsugi,  als een manier waarbij vanuit de schoonheid van de woorden wordt gezocht naar een beter begrijpen van de breuken, het verlies en de rouw die ze beschrijven.


SamenLezen van poëzie van Paul Demets en auteursontmoeting.

SamenLezen is een lees-en gespreksvorm, ontwikkeld door The Reader Organisation. Iemand leest voor, de rest luistert en reageert. Zo simpel is het. Tijdens deze bijzondere SamenLezen poëzie lezen we samen gedichten van plattelandsdichter en Kask-docent Paul Demets.

We gaan met elkaar in gesprek over onze leesbeleving. De gedichten fungeren als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen verrijk je je lezing van deze poëzie. Vervolgens gaan we in gesprek met de auteur.

Partners

Studium Generale HoGent
KASK - School of Arts

Over de begeleiding

Trefwoorden: Kintsugi
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.