Smokkelboek - luistersessie

U bent hier

Home > Smokkelboek - luistersessie

Wanneer

vr, 07/06/2019 - 20:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-06-07 20:00:002019-06-07 21:00:00GMT+01:00Smokkelboek - luistersessieMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19KR7365

Het smokkelboek is de integrale verklanking van de weg die je boek, wanneer je het terugbrengt, aflegt tot zijn vaste plaats in het rek.  Het werk zoekt de grens op tussen klank en muziek. Net zoals een popsong uit één ordening van klanken bestaat is dit niet anders in deze compositie. Met het grote verschil dat, een aantal dingen aan het toeval worden overgelaten, en dat het over een instrument gaat die niet onmiddellijk wordt geassocieerd met muziek maken. 


De opname is gemaakt voor het Tumultingent festival in 2018. Het was een onderdeel van de residentie van Stijn Demuynck in de Koer waar hij heeft gewerkt rond klanken die zich in een gebouw bevinden. 

Stijn Demuynck is een geluidskunstenaar die de dunne grens tussen klank en muziek aftast. Zijn composities doen beroep op de verbeelding van de luisteraar. Stijn beperkt zich niet tot klanken die geproduceerd worden door conventionele instrumenten. Zijn residentie in de Koer en werk in de Krook zijn concrete voorbeelden daarvan. Zijn experimentele benadering van klanken in hun omgeving resulteren in opnames van geluiden die zich op één specifieke site bevinden. Het gebouw en zijn omgeving als instrument. 


Ook Het Smokkelboek is een werk gebaseerd op de geluiden van een gebouw. In de Krook is Stijn uitgegaan van het idee om een geluid op te nemen dat een grote symbolische waarde heeft voor het gebouw in kwestie. 

Daarbij stelde hij zich de volgende vraag: Hoe klinkt de weg die het boek aflegt vanaf de plek dat je het binnenbrengt tot aan zijn vaste stek in.


Als introductie interviewt Timon Van de Voorde (Tumult.fm) Stijn Demuynck over zijn werk.


Partners

Urgent.fm vzw

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.