Sonja Kruse: The Ubuntu Girl

U bent hier

Home > Sonja Kruse: The Ubuntu Girl

Lezing met interview door Marjan Meganck (Engels gesproken) - Ubuntu. Oor hebben voor de stem van de ander

Wanneer

do, 28/11/2019 - 20:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-11-28 20:00:002019-11-28 21:00:00GMT+01:00Sonja Kruse: The Ubuntu GirlBiezekapelstraat 9000 Gent

Waar

Conservatorium
Biezekapelstraat
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Code: 19CF7511

Wonder... I wondered what is to be South African I wondered about my whiteness and privilege I wondered how we wonder about each other I wondered who is ‘other’ - who am I? I wondered and wondered about how we can know each other beyond divisive lines I wondered what had happened to our elders... I wondered about the questions I didn’t yet know would need asking I wondered and wondered until I wandered... and wandered.


In 2009 liet Sonja Kruse haar familie, haar baan en auto achter om te reizen. Met niet veel meer dan een rugzak, een camera en telefoon wilde ze bewijzen dat de geest van Ubuntu in Zuid-Afrika leeft. Sonja Kruse was overtuigd dat het een trip van oprechte gastvrijheid zou worden, een overwinning op haar vooroordelen en een start van de verandering van percepties. Ze verbleef bij studenten, gepensioneerden, arbeiders, boeren, rijken, armen, kunstenaars … 150 families van 16 verschillende culturen openden hun huizen en harten voor een vreemde. Zo kreeg ze de naam Ubuntu-girl. 

“Umuntu ngumuntu ngabantu" is de Nguni-spreuk die aan de basis ligt van de Ubunu-denkbeweging. Oftewel : je bent iemand, een persoon door andere mensen. Sonja Kruse deelt op deze avond haar opmerkelijke verhalen in een gesprek met Marjan Meganck. Sonja Kruse schreef het boek ‘The Ubuntu girl’. Ze faciliteert ook transformatie en storytelling workshops.Marjan Meganck is één van de oprichters van dagcentrum Die Sterreweg, een dagcentrum voor kinderen met een beperking in Plettenbergbaai, Zuid-Afrika.

Het volledige programma van 'Ubuntu. Oor hebben voor de stem van de andere' vind je op www.festivalgelijkheid.be en www.vormingplusgent-eeklo.be

Partners

Studium Generale HoGent
Curieus

Over de begeleiding

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.