Stilte in de stad

U bent hier

Home > Stilte in de stad

Stiltewandeling

Wanneer

za, 16/03/2019 - 13:00 - 15:30
Voeg toe aan kalender2019-03-16 13:00:002019-03-16 15:30:00GMT+01:00Stilte in de stadJ. Guislainstraat 43 9000 Gent

Waar

Museum Dr. Guislain
J. Guislainstraat 43
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19CF6480

De winter is een seizoen van stilte, rust en inkeer. Voor de natuur ons met de lente een nieuw ritme aangeeft, willen we bewust de tijd nemen voor een wandeling in stilte. We volgen een zorgvuldig uitgekozen parcours, vertrekkend van Museum Dr. Guislain. Na een korte inleiding door Genster - een open platform van Gentenaars die stilte als bron van leefkwaliteit maatschappelijk aan de orde stellen- start een wandeling van ongeveer een uur. Bij de terugkomst gaan we in gesprek over de ervaring van verstilling. 

In het Museum Dr. Guislain loopt de tentoonstelling Prikkels. Tussen pijn en passie, over overprikkeling, overweldigde zintuigen en rust(eloosheid). De expo verkent de balans tussen de overdaad en het tekort aan impulsen. Wie wil, kan aansluitend op de nabespreking op eigen initiatief de tentoonstelling bezoeken.

Genster is een lokaal platform dat verbonden is aan Waerbeke. Waerbeke koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. In al haar initiatieven tracht Waerbeke de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen. De organisatie informeert en sensibiliseert, biedt vorming en onder­steuning aan en voert actie naar ver­schillende doelgroepen.

Praktische info

We spreken af om 13u aan de ingang van Museum Dr. Guislain. Je draagt best comfortabele schoenen en indien nodig regenkledij.

Partners

Waerbeke vzw
Genster - Lokaal platform Waerbeke vzw
Museum Dr. Guislain

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Trefwoorden: Prikkels., Tussen, Pijn, En, Passie
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.