Stilte in de stad

U bent hier

Home > Stilte in de stad

Wandeling in stilte

Wanneer

za, 25/05/2019 - 13:30 - 16:00
Voeg toe aan kalender2019-05-25 13:30:002019-05-25 16:00:00GMT+01:00Stilte in de stadJ. Hoetplein 1 9000 Gent

Waar

S.M.A.K.
J. Hoetplein 1
9000 Gent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 19CF6823

Mei is traditioneel de bloeimaand, de maand waarin alles tot ontluiken komt. De Romeinen vierden op de eerste dag van deze lentemaand de aardgodin, opdat alles in de natuur tot groei zou komen. Een ideaal moment dus om op verkenning te trekken en ook voor je eigen persoonlijke groei te kiezen. We volgen een zorgvuldig uitgekozen parcours, vertrekkend van het S.M.A.K. Na een korte inleiding door Genster - een open platform van Gentenaars die stilte als bron van leefkwaliteit maatschappelijk aan de orde stellen- start een wandeling van ongeveer een uur. Bij de terugkomst gaan we in gesprek over de ervaring van verstilling. 


In het S.M.A.K zelf vindt op dat moment de tentoonstelling Highlights for a Future plaats, n.a.v. het 20-jarig bestaan van het museum. Wie interesse heeft, kan in de voormiddag de workshop 'Filosoferen in het museum' volgen bij deze tentoonstelling.


Genster is een lokaal platform dat verbonden is aan Waerbeke. Waerbeke koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. In al haar initiatieven tracht Waerbeke de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen. De organisatie informeert en sensibiliseert, biedt vorming en onder­steuning aan en voert actie naar ver­schillende doelgroepen.

Praktische info

We spreken af om 13.30u aan de ingang van S.M.A.K. Je draagt best comfortabele schoenen en indien nodig regenkledij.

Partners

Waerbeke vzw
Genster - Lokaal platform Waerbeke vzw

Over de begeleiding

Trefwoorden: 20, Jaar, S.M.A.K.
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.