Strijd voor verandering in Oost-Congo| Online activiteit

U bent hier

Home > Strijd voor verandering in Oost-Congo| Online activiteit

In het kader van de activiteitenreeks "Action! Vreedzaam protest in Noord en Zuid."

Wanneer

do, 12/11/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-11-12 19:30:002020-11-12 21:00:00GMT+01:00Strijd voor verandering in Oost-Congo| Online activiteitIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 4.00

Code: 20AS8852

Inschrijven kan tot 11/11 2020


Lutte pour le changement (LUCHA) is een beweging met basis in Goma in het oosten van de Democratische republiek Congo die strijdt voor een verbetering van de sociaal economische situatie, maar ook voor individuele vrijheden, mensenrechten en democratie. Hun credo is vreedzame acties, zoals protestmarsen, sit-ins, brieven schrijven naar autoriteiten en de bevolking bewust maken van de rol die zij kunnen spelen om hun land te veranderen. Verschillende leden werden gevangengezet.


Rik Vereecken volgt voor Amnesty International Vlaanderen de regio van de grote meren op. In zijn inleiding schetst hij ons de context waarin de beweging Lucha is ontstaan. Reeds decennia lang woedden immers interne en regionale conflicten in Congo, waardoor velen amper toegang hebben tot de basisvoorzieningen. 

Vervolgens gaat hij in een live verbinding met Goma in gesprek met Judith Maroyi, één van de trekkers van deze beweging.

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Bibliotheek Deinze
GROS Deinze
Amnesty International - Groep Deinze
Oxfam Wereldwinkel Deinze

Over de begeleiding

Rik Vereecken is diensthoofd medische technologie AZ St Lucas Gent en terreinvrijwilliger bij Memisa (in Mubumba Zuid-Kivu) en Artsen Zonder Vakantie. Hij is ex-voorzitter van Amnesty International Vlaanderen en nu nog groepslid in Gent.

Judith Maroyi is een Congolese, mensenrechten verdedigster, zij studeerde aan de UCB Bukavu (DRC) en komt op voor de rechten van slachtoffers van seksueel geweld. Zij werkt sedert 2017 voor LUCHA - Lutte pour le changement: ontstaan in Goma in 2012, uit frustratie van jongeren, studenten, die verontwaardigd waren over de algemene chaos en over de socio-economische situatie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.