Tegenspraak | Man-vrouw verschillen: aangeboren of aangeleerd?

U bent hier

Home > Tegenspraak | Man-vrouw verschillen: aangeboren of aangeleerd?

Wanneer

do, 25/03/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-03-25 20:00:002021-03-25 21:30:00GMT+01:00Tegenspraak | Man-vrouw verschillen: aangeboren of aangeleerd?Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9197

Komen mannen echt van mars en vrouwen van venus? Natuurlijk niet, zegt filosofe Griet Vandermassen in haar boek "Dames voor Darwin". Maar er zijn wel degelijk een aantal gemiddelde verschillen tussen de seksen, zoals in seksualiteit en interesses. Ze zijn een voorspelbaar gevolg van vele miljoenen jaren evolutie door selectie. Feministen hebben volgens haar een blinde vlek voor die biologisch gewortelde verschillen.


Sociaal-reproductie deskundige Sigrid Vertommen stelt dan weer dat het hier om een gedateerde, tegenstelling gaat. Zowel 'natuur' als 'cultuur' zijn belangrijk in de constructie en beleving van gender en seksualiteit. Voor haar is solidariteit met die bewegingen die vandaag centraal staan in de feministische strijd ook een belangrijk aspect

 

In Tegenspraak confronteren we verschillende opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten, maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken. 


Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat. 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.
Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Sigrid Vertommen doet postdoctoraal onderzoek aan de Ugent en voorheen aan King’s College London naar de politieke economie van globale fertiliteitsketens. Ze maakt deel uit van de redactieraad van Lava Magazine, en is ook betrokken bij het Slow Science netwerk en het Eye on Palestine Arts en Films Festival in Belgie. In London is ze lid van de Women’s Strike Assembly.

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

Griet Vandermassen is germaniste en doctor in de wijsbegeerte. Ze is auteur van "Dames voor Darwin"(2019) en "Darwin voor dames"(2005) en coauteur van "In Darwins woorden. Leven, werk en denken van Charles Darwin."

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.