Ubuntu voor beginners

U bent hier

Home > Ubuntu voor beginners

Ubuntu. Oor hebben voor de stem van de ander

Wanneer

do, 28/11/2019 - 17:30 - 19:00
Voeg toe aan kalender2019-11-28 17:30:002019-11-28 19:00:00GMT+01:00Ubuntu voor beginnersBiezekapelstraat 9000 Gent

Waar

Conservatorium
Biezekapelstraat
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00
Studenten/onderwijzend personeel - Studium Generale HoGent - 0.00

Code: 19AS8003

Schrijver, denker, journalist en columnist Babah Tarawally ontvluchtte in de jaren 90 omwille van oorlogsgeweld zijn thuisland Sierra Leone. In zijn nieuwe thuisland Nederland gaat hij volop op zoek naar zijn eigen identiteit in een maatschappelijke context van multiculturele spanningen. Dat doet hij onder andere door gebruik te maken van Ubuntu, de Afrikaanse filosofie waarmee Tarawally gevormd is ‘als een individu in dienst van de gemeenschap’.

Babah Tarawally weet als geen ander de kracht van Ubuntu te duiden in een context van complexe maatschappelijke problemen.


Tarawally gaat hierover in gesprek met de Nederlandse Annette Mul, psychotherapeut en oprichter van Ubuntu Society. Daarnaast is ze auteur van het boek ‘Opsoek naar Ubuntu – Zuid-Afrika onder mijn huid’. In dit boek gaat Mul via persoonlijke ontmoetingen met prominente figuren op zoek naar de essentie van de Ubuntu-filosofie. 


Dit gesprek wordt voorafgegaan door een wetenschappelijke video-toelichting van de Ubuntu-filosofie door Professor Em. Ngo Semzara Kabuta, gewezen voorzitter van de Vakgroep Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent.

Partners

Studium Generale HoGent
Curieus

Over de begeleiding

Trefwoorden: Ubuntu
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.