Van biodiversiteitscrisis tot corona | Online lezing via Zoom

U bent hier

Home > Van biodiversiteitscrisis tot corona | Online lezing via Zoom

Lezing over het verband tussen de biodiversiteitcrisis en infectieziekten

Wanneer

do, 28/01/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-01-28 19:30:002021-01-28 21:00:00GMT+01:00Van biodiversiteitscrisis tot corona | Online lezing via ZoomIn mijn kot 9000 Gent

Waar

Thuis
In mijn kot
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Code: 21AS9193

De zesde uitstervingsgolf van de biodiversiteit is bezig. Terwijl de voorgaande door meteorieten en vulkaanuitbarstingen werden veroorzaakt, is nu de mens aan zet. Veel soorten sterven uit, maar een beperkt aantal soorten breidt uit. Deze soorten zijn dikwijls drager van ziektekiemen, denk bijvoorbeeld aan ratten. Intensieve veeteelt kan ook leiden tot het ontstaan van zeer gevaarlijke ziektekiemen. Hoe meer we de natuur verstoren, hoe meer we onszelf blootstellen aan nieuwe infectieziekten. In deze lezing gaat biodiversiteits-experte Myriam Dumortier dieper in op de band tussen infectieziekten en biodiversiteit en toont ze aan dat het ook in ons belang is om onze relatie met de natuur te herstellen.

Praktische info

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Partners

Gents MilieuFront
Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Myriam Dumortier is landbouwkundig ingenieur en doctor in de landbouwwetenschappen. Ze werkte in de jaren ’90 in community forestry en plattelandsontwikkeling in Nepal en Sri Lanka. Momenteel is ze beleidsmedewerker biodiversiteit bij de Europese Commissie en gastprofessor bos- en natuurbeleid aan de Universiteit Gent.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.