Van Eyck. Een optische revolutie

U bent hier

Home > Van Eyck. Een optische revolutie

Tentoonstellingsbezoek MSK

Wanneer

za, 21/03/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-03-21 10:00:002020-03-21 12:00:00GMT+01:00Van Eyck. Een optische revolutieF. Scribedreef 1 9000 Gent

Waar

Museum voor Schone Kunsten Gent
F. Scribedreef 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 30.00
Reductieprijs - 22.50
Sociale prijs - 15.00
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 6.00

Code: 20CF7571

Met zijn weergaloze techniek, wetenschappelijke kennis en ongeëvenaarde observatievermogen tilde Van Eyck de olieverfschilderkunst tot ongekende hoogten en bepaalde de verdere koers van de Westerse schilderkunst. Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Centraal in de tentoonstelling staan de gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken, zullen zijn schilderijen naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt daarom een niet te missen ‘once in a life time’ ervaring, en de opener van het themajaar Van Eyck in 2020 in Gent.

 


Praktische info

Het toegangsticket is in de deelnemersprijs inbegrepen. Er zijn geen andere kortingsmogelijkheden dan het groepsticket.
Afspraak om 9.50u aan de infobalie van het museum.

Over de begeleiding

BRIGITTE PATTYN °1961
Kunsteducatie en creativiteit.

Met enthousiasme voor het creatief proces wil zij een ieder actief leren vormgeven en mondig maken in het leren omgaan met beeldtaal en beeldende kunst in een actuele context. Als educatief medewerker binnen Vormingplus plant en ontwikkelt zij creatieve en beschouwende kunstcursussen, actieve museumbezoeken en projecten op maat naar kwetsbare groepen. Vanuit vorm en kleur en waarneming als instrument geeft zij nieuwe impulsen om creativiteit te begeleiden.
Brigitte genoot een opleiding ‘Monumentale Kunsten aan het Hoger St Lucas instituut te Gent en Plastische Kunsten in Brugge ’.
Bewegelijk bouwde ze een brede onderwijservaring op, daarnaast werkte Brigitte in educatieve en creatieve projecten voor museum, culturele centra. Dynamiek en speelsheid kenmerken haar begeleiding.
www.brigittepattyn.be

Trefwoorden: Van, Eyck
Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.