Verrassend koken met volle granen

U bent hier

Home > Verrassend koken met volle granen

Wanneer

di, 04/02/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-02-04 14:00:002020-02-04 17:00:00GMT+01:00Verrassend koken met volle granenGentpoortstraat 41 9800 Deinze

Waar

Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen
Gentpoortstraat 41
9800 Deinze

Prijzen

Standaardprijs - 27.00
Reductieprijs - 20.50
Sociale prijs - 13.50

Code: 20PW7164

Met (volle) granen kan je enorm veel doen in de keuken. Het zijn krachtige en gezonde plantaardige ingrediënten, maar op zich hebben ze niet zo veel smaak, geur, kleur en aroma. Dus moeten we als kok van dienst wat creatief leren zijn. Ze lenen zich immers uitermate goed voor het toevoegen van kleur, geur en aroma. In deze sessie werken we met een aantal granen uit het rijtje van rijst, gierst, gerst, rogge, haver, maïs, tarwe en een aantal soortgenoten zoals boekweit, quinoa en amarant. Zowel glutenvrije als met glutenrijke granen dus!

Praktische info

Breng een schort en keukenhanddoek mee, en een doosje om op het eind iets mee naar huis te nemen. Maaltijd inbegrepen.

Partners

Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen
De Zonnekeuken

Over de begeleiding

Peter Vandermeersch leerde natuurlijke en vegetarische voeding in eerste instantie kennen via de macrobiotiek. Daarnaast ging hij aan de slag in diverse takken van de bio-sector. Verder bestudeerde hij tal van andere gezichtspunten zoals o.a. de ayurveda, het bloedgroependieet, het rauwkostdieet en de voedselcombinaties. Hij leerde echter een nieuw, verruimend en dieper aspekt van de voeding kennen door de studie van de geschriften van vooral Heinz Grill alsook Rudolf Steiner. Om dit diepere en ziels-geestelijke aspekt van de voeding concreet te leren omzetten in de keuken, volgde hij een driejarige scholing en tal van seminaries in Italie bij Heinz Grill. In de lessen wordt dit diepere en nieuwe aspekt van de voeding levendig verbonden met de vele bestaande voedingsleren alsook de huidige wetenschappelijke kennis.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.