Verrassend koken met volle granen

U bent hier

Home > Verrassend koken met volle granen

Wanneer

do, 25/02/2021 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2021-02-25 14:00:002021-02-25 17:00:00GMT+01:00Verrassend koken met volle granenPoelstraat 37 9820 Merelbeke

Waar

Lokaal Dienstencentrum De Merelaar
Poelstraat 37
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 29.00
Reductieprijs - 24.50
Sociale prijs - 19.50
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 5.80

Code: 21PW8673

Met (volle) granen kan je enorm veel doen in de keuken. Het zijn krachtige en gezonde plantaardige ingrediënten, maar op zich hebben ze niet zo veel smaak, geur, kleur en aroma. Dus moeten we als kok van dienst wat creatief leren zijn. Ze lenen zich immers uitermate goed voor het toevoegen van kleur, geur en aroma. In deze sessie werken we met een aantal granen uit het rijtje van rijst, gierst, gerst, rogge, haver, maïs, tarwe en een aantal soortgenoten zoals boekweit, quinoa en amarant. Zowel glutenvrije als glutenrijke granen komen aan bod!

Praktische info

Breng een schort en keukenhanddoek mee, en een doosje om op het eind iets mee naar huis te nemen. Maaltijd inbegrepen.

Partners

De Zonnekeuken
Lokaal Dienstencentrum De Merelaar

Over de begeleiding

Peter Vandermeersch leerde natuurlijke en vegetarische voeding in eerste instantie kennen via de macrobiotiek. Daarnaast ging hij aan de slag in diverse takken van de bio-sector. Verder bestudeerde hij tal van andere gezichtspunten zoals o.a. de ayurveda, het bloedgroependieet, het rauwkostdieet en de voedselcombinaties. Hij leerde echter een nieuw, verruimend en dieper aspekt van de voeding kennen door de studie van de geschriften van vooral Heinz Grill alsook Rudolf Steiner. Om dit diepere en ziels-geestelijke aspekt van de voeding concreet te leren omzetten in de keuken, volgde hij een driejarige scholing en tal van seminaries in Italie bij Heinz Grill. In de lessen wordt dit diepere en nieuwe aspekt van de voeding levendig verbonden met de vele bestaande voedingsleren alsook de huidige wetenschappelijke kennis.

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.