VIE Gent

U bent hier

In een ontmoetingsgroep kom je op regelmatige basis samen met anderen om te luisteren naar deskundige sprekers, te praten over maatschappelijke thema's, een tentoonstelling te bezoeken en nog veel meer. Kennismaken en je horizon verbreden staan centraal. 

Alle lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Krook, Lokaal De Blauwe Vogel - verdieping: -1, Miriam Makebaplein 1, Gent
Aanvang: 9 uur. Bijdrage: € 85 per jaar.        
LET OP! DEZE GROEP IS VOLZET!
Info via 09 224 22 65 of info.gent.eeklo@vormingplus.be

 

Voorjaarsprogramma 2019

 

21/5 2019 Een duivelse transitie: hoe gewone mensen in staat zijn buitengewoon kwaad te plegen  Christophe Busch

Word jij ook in een razendsnel tempo geconfronteerd met conflicten? Sociale media en politiek staan bol van soms grove uitspraken, gevoed door angst, boosheid, onwetendheid, passie. Vluchtelingen, de verkiezing van een president… iedereen ventileert wel eens een vurige mening. Soms leidt dit tot polarisatie. Dan zien we de ‘de ander’ niet meer als gesprekspartner, maar als tegenstander, zelfs als vijand. Wij-zij denken beschadigt. Het vreet aan de sociale stabiliteit en het maatschappelijk weefsel in onze steden en buurten. Dat merk je bij sociale of interetnische polarisatie. De samenleving delen we dan op in groepen: zij die erbij horen en zij die anders zijn, goed en slecht, superieur en minderwaardig. Wij-zij denken hoeft niet altijd problematisch te zijn. Radicale ideeën en een zekere politieke polarisatie zijn essentieel. Politiek zonder polen bestaat niet (tenzij in een dictatuur). Botsende meningen dagen uit om na te denken over het status quo en vaak leidt dit tot constructieve verandering. De spreker leert ons hoe we polarisatie een positieve wending kunnen geven.

4/6 2019 Uitstap

De bestemming wordt later meegedeeld.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.