VOV

U bent hier

In een ontmoetingsgroep kom je op regelmatige basis samen met anderen om te luisteren naar deskundige sprekers, te praten over maatschappelijke thema's, een tentoonstelling te bezoeken en nog veel meer. Kennismaken en je horizon verbreden staan centraal. 
Alle lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Krook, Lokaal De Blauwe Vogel - verdieping: -1, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Aanvang: 14 uur. Bijdrage: € 9,50 per bijeenkomst.        
Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom.
Info via 09 224 22 65 of info.gent.eeklo@vormingplus.be

 

Voorjaarsprogramma 2019

21/5 2019 André Gretry: vader van de Opéra Comique |  David Vergauwen

De Luikse componist André Grétry is een zwaargewicht uit de operageschiedenis. Hij gaf het genre opéra comique een gezicht en ooit werden zijn werken over heel Europa gespeeld. We gaan op zoek naar de man, zijn werken en zijn tijd en proberen de sfeer van de mondaine Franse late achttiende eeuw te laten herleven.

28/5 2019 Dagtrip

4/6 2019 Het veelgeplaagde I.C.C. (Internationaal Strafhof Den Haag) onder vuur |  Jan Van Criekinge
Het I.C.C. is een permanent strafhof voor het vervolgen van verdachten van zware mensenrechtenschendingen zoals genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. De laatste jaren ligt het I.C.C. onder vuur: het zou te traag werken, te veel kosten, selectief zijn in de zaken die het al dan niet behandelt, maar vooral figuren met iets op hun kerfstok in een lastig parket kunnen brengen.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons zomeraanbod op Issuu.