Women Talk | Internationale Vrouwendag

U bent hier

Home > Nieuws > Women Talk | Internationale Vrouwendag

Vrouwen hebben veel te zeggen. Daar wil Women Talk op Internationale Vrouwendag (8 maart 2019) de spotlights op richten met podiummomenten, reflectie en gesprek. Ongeacht hoe oud je bent, welke taal je spreekt, waar je bent opgegroeid, wat je godsdienst of cultuur is en hoe lang je al in Gent woont: stap mee in deze Women Talk en laat ook jouw stem horen. Op 7 en 8 maart 2019 leggen we de focus op wat ons als vrouwen verbindt, over alle verschillen heen. 

PROGRAMMA

Donderdag 7 maart 2019 (19.30u- 22u)
Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Bibliotheek De Krook, lokaal De Blauwe Vogel – verdieping: -1, Miriam Makebaplein 1, Gent
GRATIS. Inschrijvingen via go.stad.gent/vrouwendag of 09 210 10 10 (Gentinfo)

We geven het woord aan een aantal experten die weten wat wij niet weten. Ze beantwoorden vragen die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. Kennis is macht, en na deze explainersessie ga je gegarandeerd slimmer naar huis. Genderexperte Katrien Van der Heyden heeft het over Toxic Masculinity, opiniemaakster Nozizwe Dube over intersectioneel feminisme, junior researcher Sarah Anrijs over digibesitas, politica Güler Turan over obstakels voor vrouwelijke ondernemers, fertiliteitsarts Arzoo Bahramand over IVF en dr. Muna Ahmed over postnatale depressie. Journalist Selma Franssen is de leergierige moderator. Slam poetry door Hind Eljadid.

Facebook event

Vrijdag 8 maart 2019 (12u-14u)
Privilege Walk

Plein voor de Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, Gent
GRATIS. Vooraf inschrijven hoeft niet.

We zijn allemaal gelijk voor de wet, maar zijn we ook allemaal gelijk aan de start? Hoe bepalend is privilege en achterstelling geweest in jouw leven tot nu toe? En hoe zat dat voor de mensen rondom jou? Kom naar het Miriam Makebaplein. Neem deel aan deze doe-oefening en leef je in. Participeer en ervaar de confrontatie. Reflecteer mee over samenhorigheid én gelijke kansen in diversiteit. Begeleiding: Karina Marte en Burcu Korkmazer. Slam poetry door Samira Saleh. 

Facebook event

Vrijdag 8 maart 2019 (16.30u-18.30u)
Het is een ander jaar
Voorstelling en nagesprek 
 
De Centrale, Kelderzaal, Kraankindersstraat 2, Gent
GRATIS. Inschrijvingen via go.stad.gent/vrouwendag of 09 210 10 10 (Gentinfo)

Het is een ander jaar is een warme, pakkende voorstelling die literatuur en leven met elkaar verweeft. Marjan Meganck heeft borstkanker gehad en maakte daar een brievenboek over. Céline Broeckaert heeft de kanker van haar moeder meegemaakt. Beide makers gaan in dialoog over het proces van ziek zijn en herstellen. Marjan leest haar intieme, persoonlijke brieven voor, Céline vertolkt andere stemmen, vult aan, reflecteert, spiegelt en ondersteunt. 
Na de voorstelling volgt een panelgesprek met o.a. Rajae Slaoui, vrijwilligster bij Kom op tegen Kanker. We wisselen ervaringen uit met het panel en met elkaar. Wat doet borstkanker met vrouwen en hun omgeving? Hoe beleven ze relaties en intimiteit? Waar vinden ze hulp en steun? We brengen vrouwen met diverse culturele achtergronden samen om hun ervaringen te delen rond deze ziekte die alle vrouwen, ongeacht hun herkomst, sociale klasse of achtergrond, kan treffen. Slam poetry door Samira Saleh. 

Facebook event

 

Om 20u kan je in de Turbinezaal van De Centrale gaan kijken en genieten van Kabareh Cheikhats, onvervalst uitzinnig Underground Cabaret uit Casablanca.

Facebook event

Zoek je vooraf een eetgelegenheid? Reserveer dan een plaatsje in ENTR, het restaurant van De Centrale via 09 278 26 99.

Illustratie: Sofie De Cleene

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.