Zaher II | Avondsessie 1

U bent hier

Home > Zaher II | Avondsessie 1

Wanneer

za, 19/10/2019 - 19:00 - 20:00
Voeg toe aan kalender2019-10-19 19:00:002019-10-19 20:00:00GMT+01:00Zaher II | Avondsessie 1Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Leden Masereelfonds - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.60

Code: 19CF7519

Belgisch curator en kunstenaar Pierre Muylle creëerde in 2017 een voorstelling met objecten die hij tijdens zijn Co-laBo residentie bij les ballets C de la B meebracht uit verschillende Palestijnse steden. Hij koos objecten, verhalen en ervaringen die hij verpakte en wegstak in dozen. Tijdens de voorstelling kwamen de objecten één voor één terug tevoorschijn, gaven ze zich op hun eigen tempo bloot en onthulden ze hun verhaal.

 

Zaher is de naam van het populaire spel “backgammon” of triktrak. Sinds het Ottomaanse rijk gebruiken mensen de prachtige oude dozen in de straten en cafés van het Midden-Oosten om te spelen maar ook om elkaar te ontmoeten en tijd samen door te brengen. Ook voor Pierre was Zaher een goede aanleiding om mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen.

 

Na te hebben rondgetoerd met deze collectie objecten in Vlaanderen en Palestina is het eerste luik van Zaher verteld en zijn de objecten terug bij hun eigenaars. Pierre Muylle werkt nu aan een tweede voorstelling. Vertrekkend vanuit dezelfde principes probeert hij El Khalil (Hebron) te doorgronden. Afhankelijk van de objecten, de mensen en verhalen die hij daar aantreft, geeft hij deze tweede Zaher vorm. Daarna gaat Zaher op toer om uiteindelijk te landen op de plaats waar ze vandaan komen, waar de verhalen verteld worden aan de mensen die ze zelf hebben verteld of beleefd.

 

 

Zaher is een co-productie van vzw Connexions en Bozar in het kader van de leerstoel Mahmoud Darwich.

Partners

Masereelfonds
Bibliotheek De Krook
Victoria Deluxe
Broederlijk Delen

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons herfstaanbod op Issuu.