Zin op zondag | Heidi Mertes

U bent hier

Home > Zin op zondag | Heidi Mertes

Wanneer

zo, 29/03/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-03-29 10:00:002020-03-29 12:00:00GMT+01:00Zin op zondag | Heidi MertesMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 13.00
Reductieprijs - 10.00
Sociale prijs - 6.50
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 2.60

Code: 20CF7991

Wat zijn de fundamentele vragen over onszelf, het leven en de wereld? Volgens de Duitse filosoof Kant zijn er vier vragen die er werkelijk toe doen. Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wie is de mens? In deze zingevingsreeks komt maandelijks een interessante spreker aan het woord, die ingaat op deze vragen. Daarna volgt een gesprek met het publiek. Op zondag, met ontbijtkoeken en straffe koffie. 


Prof. dr. Heidi Mertes is professor bio-ethiek aan de UGent en commissielid van De Verdwaalde Ooievaar, een belangenvereniging die informeert en sensibiliseert rond kinderwens, vruchtbaarheidsproblemen en -behandelingen. Haar interessegebied betreft de interactie tussen ethiek en wetenschap. Ze verricht onderzoek naar de ethische aspecten van nieuwe ontwikkelingen inzake fertiliteitsbehandelingen. Verder is ze onder meer betrokken bij onderzoek rond de ethiek van embryonaal stamcelonderzoek. Ze is voorzitter van de Maakbare Mens vzw, een organisatie die baanbrekend wil zijn in het ethisch en maatschappelijk debat over technieken die de mens kunnen veranderen, genezen en verbeteren.

Praktische info

Koffie/thee en koffiekoek zijn in de deelnameprijs inbegrepen.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1

Partners

Bibliotheek De Krook
De Maakbare Mens vzw

Over de begeleiding

Heidi Mertes is professor ethiek aan de Universiteit Gent, onderzoeker aan het Bioethics Institute Ghent en voorzitter van De Maakbare Mens vzw. Momenteel voert ze onderzoek rond de ethische implicaties van nieuwe vruchtbaarheidsbehandelingen en van zowel pre- als postnatale genoomanalyse. Verder is ze onder meer betrokken bij onderzoek rond de ethiek van embryonaal stamcelonderzoek.

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Trefwoorden: Agendabibdekrook
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.