Zin op zondag | Hind Fraihi

U bent hier

Home > Zin op zondag | Hind Fraihi

Wanneer

zo, 27/01/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-01-27 10:00:002019-01-27 12:00:00GMT+01:00Zin op zondag | Hind FraihiMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 13.00
Reductieprijs - 10.00
Sociale prijs - 6.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.60

Code: 19CF5991

Wat zijn de fundamentele vragen over onszelf, het leven en de wereld? Volgens de Duitse filosoof Kant zijn er vier vragen die er werkelijk toe doen. Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wie is de mens? In deze zingevingsreeks komt maandelijks een interessante spreker aan het woord, die ingaat op deze vragen. Daarna volgt een gesprek met het publiek. Op zondag, met ontbijtkoeken en straffe koffie. 

Hind Fraihi (Bornem,1976) is een Belgisch freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Fraihi heeft in Vlaanderen naamsbekendheid verworven met haar reportagereeks Undercover in Klein-Marokko: achter de gesloten deuren van de radicale islam. Door moslims werd ze afvallig genoemd, maar ze riep op om extremisme te verwerpen en burgerzin afdwingbaar te maken. In een dubbelinterview met haar broer Tarik Fraihi gaf Hind aan dat ze met haar boek een stem wilde geven aan de gematigde moslim die dat fundamentalisme met lede ogen aanziet. In 2007 publiceerde Fraihi een boek over het gevecht tegen de ziekte multiple sclerose waar onder meer haar broer tegen vecht. In 2015 publiceerde ze een boek op basis van haar ervaring als moeder van een kind met autisme. Sinds 2015 coördineert Fraihi het postgraduaat Arabische Wereld en het Midden-Oosten aan de Hogeschool Thomas More. Daarnaast werkt ze als ghostwriter en als researcher/journalist voor vooral buitenlandse media. Na de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 werd Fraihi gevraagd om te getuigen tijdens de hoorzittingen over radicalisering in de parlementaire onderzoekscommissie. In 2017 werd Fraihi benoemd tot Commandeur in de Kroonorde.

Praktische info

Koffie/thee en koffiekoek zijn in de deelnameprijs inbegrepen.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1, Miriam Makebaplein 1, Gent

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.