Zin op zondag | Paul Demets

U bent hier

Home > Zin op zondag | Paul Demets

Wanneer

zo, 23/02/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-02-23 10:00:002020-02-23 12:00:00GMT+01:00Zin op zondag | Paul DemetsMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 13.00
Reductieprijs - 10.00
Sociale prijs - 6.50
UiTPAS-kansentarief regio Gent - 2.60

Code: 20CF7994

Wat zijn de fundamentele vragen over onszelf, het leven en de wereld? Volgens de Duitse filosoof Kant zijn er vier vragen die er werkelijk toe doen. Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wie is de mens? In deze zingevingsreeks komt maandelijks een interessante spreker aan het woord, die ingaat op deze vragen. Daarna volgt een gesprek met het publiek. Op zondag, met ontbijtkoeken en straffe koffie. 


Paul Demets (1966) is dichter en essayist. Hij is de vaste poëzierecensent voor de krant De Morgen. In 1995 publiceerde hij een monografie over Hugo Claus en in 1999 debuteerde hij als dichter met De papegaaienziekte. Daarvoor ontving hij de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen. Zijn bundel werd ook genomineerd voor de Nederlandse Buddingh'prijs. In 2002 publiceerde hij de bibliofiele bundel Vrees voor het bloemstuk en in 2011 de bundel De bloedplek, waarvoor hij de Herman de Coninckprijs voor de beste bundel en de Herman de Coninckpublieksprijs voor het beste gedicht ontving. Zijn recentste dichtbundel De Klaverknoop verscheen afgelopen najaar.

Hij werkte als dichter samen met videokunstenaar Wim Catrysse voor de Poëziezomer van Watou, met fotograaf Carl De Keyzer naar aanleiding van zijn tentoonstelling Europa in het S.M.A.K. en met plastisch kunstenaar Hans Op de Beeck.

Paul Demets kroop in 2015 door het oog van de naald. Begin mei kreeg hij een hartinfarct, gevolgd door een hartstilstand. Zelf zegt hij daarover: “Dat was een ongelofelijke reset voor mij. Het maakt mij er van bewust dat ik niets voorstel.” Sindsdien doet Paul Demets nog steeds hetzelfde, maar toch een beetje anders: "Ik doe hetzelfde, met een andere aandacht en grotere waardering voor wat ik kan en mag."

Praktische info

Koffie/thee en koffiekoek zijn in de deelnameprijs inbegrepen.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons winteraanbod op Issuu.