Zin op zondag | Uus Knops

U bent hier

Home > Zin op zondag | Uus Knops

Wanneer

zo, 28/04/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-04-28 10:00:002019-04-28 12:00:00GMT+01:00Zin op zondag | Uus KnopsMiriam Makebaplein 1 9000 Gent

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 13.00
Reductieprijs - 10.00
Sociale prijs - 6.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 2.60

Code: 19CF6817

Wat zijn de fundamentele vragen over onszelf, het leven en de wereld? Volgens de Duitse filosoof Kant zijn er vier vragen die er werkelijk toe doen. Wat kan ik kennen? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wie is de mens? In deze zingevingsreeks komt maandelijks een interessante spreker aan het woord, die ingaat op deze vragen. Daarna volgt een gesprek met het publiek. Op zondag, met ontbijtkoeken en straffe koffie. 


Uus Knops is psychiater en psychotherapeut met een eigen praktijk in Gent, docent bij The School of Life en coach bij Mindful Run, waar ze mensen leert lopen met de juiste ademhalingstechniek en om bewust hun aandacht te brengen naar het hier en nu. Het afgelopen jaar schreef ze het aangrijpende boek Casper, een rouwboek, waarin ze haar rouwproces over de verdwijning van haar broer Casper in de jungle van Venezuela neerschrijft. Daarin reflecteert ze ook over de dood en rouwen in al zijn facetten. “Ik wil hoop bieden. Het verlies van mijn broer heeft me getekend, maar vele jaren later kan ik zeggen dat het mijn geluk niet in de weg staat.”

Praktische info

Koffie/thee en koffiekoek zijn in de deelnameprijs inbegrepen.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping: -1.

Partners

Bibliotheek De Krook

Over de begeleiding

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

Tijdschrift Vormingplus

Bekijk ons lente aanbod op Issuu.